Trainer-coach

Wie zijn wij?

Nicole Baars

Nicole Baars

Drs. Nicole Baars-Verbrugge (1968) is neerlandicus. Zij werkt bijna 30 jaar als schrijftrainer en -coach. Nicole stond aan de wieg van het verslagleggen in de ggz. Zij herinnert zich nog met de hand ingevulde A4’s met vage steekwoorden. Nicole ontwikkelde formats en leertrajecten voor vele ggz- en zorgorganisaties. Belangrijkste eigenschappen? Warm, intelligent en vol humor.

… denkt diep over dingen na.

Daardoor heeft ze de afgelopen decennia veel inzicht verworven in de complexe materie van het verslagenleggen in de ggz. Ze gaat niet over één nacht ijs, maar neemt de tijd tot ze werkelijk doorgrondt wat de kern is van een tekst of een didactisch vraagstuk.

… brengt haar creativiteit naar de praktijk.

Nicole is voortdurend bezig om te bedenken hoe ze dingen leuker en beter kan maken. Hoe dan precies? Werkvormen vernieuwen, originele schrijfoefeningen verzinnen, of online toepassingen ontwikkelen. Ze heeft het nodig om haar hersens te laten knarsen en nieuwe dingen uit te proberen. Dat doet ze niet alleen op kantoor, maar ook als creatieve hobbykok in de keuken.

… heeft veel ruimte voor mensen.

Nicole neemt regelmatig tijd voor zichzelf via stilte, meditatie en zelfonderzoek. Toch is ze zeker niet zweverig. Vanuit haar innerlijke rust en kalmte heeft ze ruimte voor anderen: ‘Ik zie meteen iemands kwaliteiten.’ Trainingsdeelnemers en coachingscliënten voelen zich gehoord, gezien en bemoedigd.

… snoept soms tijdens het schrijven.

Bij voorkeur drop van Klene: Laurier Ontdekkingreizen.

Eline Janssen

Eline Janssen

Drs. Eline Janssen (1966) traint en coacht ruim 30 jaar mensen in (ggz-)organisaties met veel plezier over verslaglegging en andere teksten. Haar uitdaging is om medewerkers in minder tijd effectiever te leren schrijven. Eline’s motto: helder schrijven is helder denken. Niet vanuit je eigen blik, maar vanuit je doel en het perspectief van de lezer.

… heeft een groot inlevingsvermogen.

Daardoor begrijpt ze waar ggz-professionals mee worstelen en wat lezers van een verslag of  e-mail verlangen. Denkt graag mee over dilemma’s in de weerbarstige schrijfpraktijk van de ggz en brengt snel helderheid in complexe zaken. Deelnemers en coachees noemen haar praktijkgericht, enthousiasmerend en deskundig. Eline is mede-auteur van het boek De kracht van het piramideprincipe (Boom, 2021). Dit boek biedt schrijvers een heldere aanpak om beknopt en lezergericht te schrijven in deze tijd van informatie-overvloed.

… kruipt graag in de huid van een ander.

Eline is nieuwsgierig naar wat anderen beweegt om dingen te doen of juist niet te doen. Naar hoe mensen informatie verwerken, en tot keuzes komen. Die nieuwsgierigheid helpt haar als ze schrijft, en als ze meedenkt met schrijvers die het lastig vinden om hun publiek te raken.

… leest alles wat los en vastzit.

Van romans, thrillers, kookboeken, reisboeken, kranten, tijdschriften, blogs en twitter tot billboards, gebruiksaanwijzingen en etiketten van jampotten.

… snoept soms tijdens het schrijven.

Bij voorkeur drop van Klene: Zeezout Waterwerken.

Onze opdrachtgevers

Over ons
Over ons
Over ons
Over ons
Over ons
Over ons
Over ons
Over ons
Over ons
Over ons

Contact

Bel ons

06-45 45 04 37

Eline Janssen

06-15 00 33 19

Nicole Baars

Ma-vrij: 9 tot 18 uur

E-mail ons

Contactformulier

Je persoonsgegevens zijn veilig bij ons. Wij geven deze nooit aan anderen.